top of page

Tobias begon zijn muzikale vorming op de Kathedrale Koorschool Utrecht, waar hij als jongenssopraan de kans kreeg om op vele podia in binnen en buitenland te soleren. Hij vervolgde zijn studie op het Utrechts Conservatorium. Daar voltooide hij in 2017 zijn opleiding klassiek zang cum laude bij Jon Thorsteinsson. Daarnaast volgde hij bijvak koordirectie en repetitietechniek bij Servaas Schreuders en Rob Vermeulen. Hij zong bovendien wanneer hij maar kon mee in de koordirectielessen van de hoofdvakstudenten. Op deze manier kon hij tegelijkertijd zijn stem onderhouden en zijn interesse in het dirigeren voeden.

Naast frequente solo-optredens is hij een veelgevraagd ensemblezanger. Hij behoort tot de vaste kern van Le Nuove Musiche en is als freelancer verbonden aan o.a. het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, het Koor van De Nationale Opera, De Nederlandse Bachvereniging, Musica Temprana, en The Sixteen.

Als zanger heb je uitstekend uitzicht op de dirigent en kun je veel leren door te kijken en te analyseren. Zo leerde Tobias van gerenommeerde dirigenten als Daniel Reuss, Peter Dijkstra, Klaus Mäkelä, Paul van Nevel, Harry Christophers, Trevor Pinnock, Krijn Koetsveld, Peter Phillips, Adrian Rodriguez van der Spoel, Ton Koopman, Benjamin Bayl, Jeffrey Skidmore, Klaas Stok, Beni Csillag, Anthony Scheffer, Bas Wiersma en vele anderen.

In 2021 was Tobias een van de deelnemers van de Kurt Thomas Cursus Atelier 1, een intensieve cursus waarbij dirigenten op hoog niveau worden gecoacht in het werken met een professioneel kamerkoor.

Naast de zangweken in Anrosey heeft Tobias als dirigent gewerkt met o.a. Stadskoor Eemnes, Studentenkoor Amsterdam (SKA), Allegria, Utrechtse Bachcantatediensten en Beginnerorkest Merlijne. In juni zal hij een project dirigeren bij het Nijmeegs kleinkoor Eenvoortwaalf.

bottom of page